Τετάρτη 12 Μαρτίου 2003

Ημιτελική φάση Μαθητικού Πρωταθλήματος Σκάκι 2003 Αν.Μακεδονίας Θράκης

- Τρείς σκακιστές και τρείς σκακίστριες της Δράμας συνεχίζουν στην τελική φάση του Πανελληνίου Μαθητικού Πρωταθλήματος Σκάκι

- Με άριστα βαθμολογείται η διοργάνωση των αγώνων

Στο Γιαννίκειο Γυμνάσιο της Πετρούσας Δράμας διεξήχθει η ημιτελική φάση του Πρωταθλήματος Σκάκι Αν.Μακεδονίας Θράκης για το 2003 με την συμμετοχή 138 σκακιστών και σκακιστριών από τους αντίστοιχους νομούς της περιφέρειάς μας.

Από την Δράμα μέχρι την Ορεστιάδα και το Σουφλί συγκεντρώθηκαν παιδιά από την πρώτη τάξη του Δημοτικού μέχρι και το Λύκειο για να διεκδικήσουν τις 33 θέσεις πρόκρισης στους τελικούς των μαθητικών πρωταθλημάτων που θα γίνουν στο Λιτόχωρο της Πιερίας στις 22 και 23 Μαρτίου.

Στους φετινούς αγώνες είχαμε τις περισσότερες συμμετοχές αλλά και τον πιο έντονο συναγωνισμό των τελευταίων χρόνων.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στους προκριματικούς αγώνες που έγιναν σε όλη τη χώρα οι συμμετοχές των μαθητών παντού έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρσυ από 50% εως και 100% κατατάσοντας το Σκάκι σαν ένα από τα μαζικότερα αθλήματα στη χώρα μας.

Η διοργάνωση των αγώνων έγινε από τον Γαλαξία Δράμας, τον Δήμο Προσοτσάνης την Ενωση Πολιτιστικών φορέων Νομού Δράμας το Γιαννίκειο Γυμνάσιο της Πετρούσας Δράμας τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετρούσας τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γιαννίκειου Γυμνασίου και των Σύλλογο διδασκόντων του ίδιου σχολείου και όλοι οι διοργανωτές βαθμολογήθηκαν με άριστα από όλους τους συμμετέχοντες και ταυτόχρονα δικαιώνοντας τους άνθρώπους της διοίκησης του Γαλαξία που ανέλαβαν για δεύτερη φορά φέτος την σημαντική αυτή διοργάνωση.

Μάλιστα μετά το τέλος των αγώνων όλοι οι διοικούντες των σκακιστικών συλλόγων που παρευρέθησαν αλλά και ο πρόεδρος της Ενωσης Αν.Μακεδονίας-Θράκης παραδέχτηκαν ότι η διοργάνωση ήταν μία από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων.

Την μερίδα του λέοντος στις πρωτιές και στις προκρίσεις πήρε η πόλη της Καβάλας αλλά και η Δράμα πήρε τις προκρίσεις που υπολόγιζε ότι θα πάρει.

Ο Ανέστης Πύρος ο Γιώργος Ιωσηφίδης ο Βαγγέλης Ιωσηφίδης από τα αγόρια και στα κορίτσια εκτός από τις συνήθεις προκρίσεις της Κικής και της Ειρήνης Γκουτιούδη για ένατη συνεχή χρονιά στους τελικούς του αντίστοιχου Πρωταθλήματος!!! προστέθηκε και η αδερφή τους Μαρία στην τρίτη Δημοτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου