Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2003

Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα 2003 Νομού Δράμας

-Αψογη διοργάνωση και ρεκόρ συμμετοχών

-135 συμμετοχές και 37 προκρίσεις για την δευτερη φάση της διοργάνωσης

Διοργανώθηκε από την Επιτροπή Σχολικών αγώνων και τον Μ.Α.Σ Γαλαξία Δράμας με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου το Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι Νομού Δράμας για το 2003.

Οι συμμετοχές των μαθητών του Νομού μας που κάθε χρόνο γίνονται και περισσότερες φέτος έφτασαν τις 135 με κύριο χαρακτηριστικό τον έντονο συναγωνισμό αλλά και το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των αγώνων.

Παιδιά ηλικίας από 6 έως 17 χρόνων έδωσαν μια όμορφη μάχη πάνω στην σκακιέρα αναγνωρίζοντας την αξία του νικητή αλλά και του ηττημένου δημιουργώντας μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στους χώρους του 6ου Γυμνασίου Δράμας

Το πρωτάθλημα ήταν 5 γύρων και οι τρείς πρώτοι και το πρώτο κορίτσι κάθε τάξης προκρίνονται στην ημιτελική φάση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα γίνει την Κυριακή 2 Μαρτίου στο Γιαννίκειο Γυμνάσιο της Πετρούσας Δράμας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η διοργάνωση της δεύτερης αυτής φάσης ανατίθεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Γαλαξία Δράμας μετά την απόλυτη επιτυχία της περσινής διοργάνωσης.

Φυσικά στη μεγάλη αυτή εκδήλωση μαζί με τον Γαλαξία Δράμας συνδιοργανωτές θα είναι ο Δήμος Προσοτσάνης (προσφέρει όλα τα έπαθλα των αγώνων) , η Ενωση Πολιτιστικών φορέων Νομού Δράμας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γιαννίκειου Γυμνασίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Πετρούσας.

Ολος αυτός ο κόσμος όπως και τόσοι φορείς δίπλα στις προσπάθειες του Γαλαξία Δράμας δείχνουν ότι τον τελευταίο καιρό το Σκάκι της Δράμας δεν είναι πιά υπόθεση λίγων ανθρώπων αλλά έχει αποκτήσει πολλούς φίλους αλλά και ταυτόχρονα συμπαραστάτες και ανθρώπους που αναγνωρίζουν την μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στους σκακιστικούς συλλόγους της πόλης μας.

Στην τελική φάση του Πανελληνίου Μαθητικού Πρωταθλήματος που θα γίνει στη Κατερίνη στις 22 και 23 Μαρτίου θα προκριθούν 25 μαθητές και 8 μαθήτριες της Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας - Θράκης μετά τους αγώνες της δεύτερης φάσης.

Κάποιοι μαθητές και μαθήτριες πάντως της πόλης μας έδειξαν ότι οι δυνατότητές τους είναι μεγάλες και η Δράμα μπορεί να ελπίζει σε υψηλές διακρίσεις στον θεσμό αυτό, μια και τα τελευταία χρόνια μας έχουν συνηθίσει με πανελλήνιες πρωτιές τα δύο κορίτσια του Γαλαξία Δράμας αλλά και πολύ υψηλές θέσεις στις κατηγορίες τους αρκετοί άλλοι σκακιστές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου