Σάββατο, 29 Μαρτίου 2003

Tελική φάση του 15ου Πανελλήνιου Μαθητικού Πρωταθλήματος Σκάκι 2003

- Δύο Πανελλήνιες πρωτιές από τις Δραμινές σκακίστριες

σε Γυμνάσια και Λύκεια

- Πολύ καλή εμφάνιση των υπολοίπων


Στο μαραθώνιο του φετινού Πρωταθλήματος που ξεκίνησε στις 23 Φεβρουαρίου με την πρώτη φάση στις 2 Μαρτίου με την δεύτερη φάση και στη τελική φάση το Σαββατοκύριακο στις 22 και 23 Μαρτίου στην Λεπτοκαριά της Πιερίας συμμετείχαν πάνω από τέσσερεις χιλιάδες (4.000) μαθητές συνολικά!!! αναδεικνύοντας έτσι το σκάκι σαν ένα από τα μαζικότερα αλλά και τα δημοφιλέστερα αθλήματα στην Ελλάδα το 2003.

Στην τελική φάση που διεξήχθει στους πρόποδες του Ολύμπου (Λεπτοκαριά της Πιερίας) συμμετείχαν 586 μαθητές και μαθήτριες από την Κρήτη μέχρι την Δράμα και από την Χίο μέχρι την Κέρκυρα, που προκρίθηκαν από τις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης σε κατηγορίες ανάλογα με την τάξη φοίτησής τους την φετινή χρονιά.

Ολοι αυτοί αγωνίστηκαν σε επτά αγώνες διεκδικόντας ο καθένας το καλύτερο που μπορούσε να επιτύχει.

Στις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες δηλαδή στα Λύκεια και στην Τρίτη Γυμνασίου είχαμε δύο πρωτιές από τις Δραμινές σκακίστριες που συνέχισαν την παράδοση των τελευταίων χρόνων.

Στα Λύκεια (37 συμμετοχές) πρώτη στα κορίτσια η Κική Γκουτιούδη του 4ου Λυκείου Δράμας με 4,5 βαθμούς επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή κατάστασή της τον τελευταίο καιρό.

Στην Τρίτη Γυμνασίου (32 συμμετοχές) η Ειρήνη Γκουτιούδη του 6ου Γυμνασίου Δράμας (με 5,5 βαθμούς) κατέλαβε την πρώτη θέση όχι μόνο στα κορίτσια αλλά και στην γενική κατάταξη κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια σε σκακιστικούς αγώνες.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι την πρώτη θέση παίρνουν οι δύο Δραμινές σκακίστριες για τέταρτη φορά η κάθε μια ξεχωριστά στο αντίστοιχο πρωτάθλημα σε μικρότερες φυσικά κατηγορίες τα προηγούμενα χρόνια

Πολύ μεγάλη εντύπωση έκανε σε όλους η κατάκτηση των δύο πρώτων θέσεων και μάλιστα στις μεγαλύτερες κατηγορίες δηλαδή του Λυκείου και του Γυμνασίου, αφού δύο πρωτιές δεν είχε καμιά πόλη της χώρας μας εκτός Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε την πάρα πολύ καλή εμφάνιση άλλων δύο Δραμινών σκακιστών του Πύρου Ανέστη του 6ου Γυμνασίου με 4 βαθμούς(13η θέση και 47 συμμετοχές) και του Ιωσηφίδη Γιώργου του 1ου Λυκείου με 4,5 βαθμούς (10η θέση και 37 συμμετοχές).

Μάλιστα ο Πύρος ήταν μόνος πρώτος την πρώτη μέρα των αγώνων με τρεις νίκες σε τρείς αγώνες αλλά η απειρία των μεγάλων αγώνων αλλά και το άχγος της πρώτης θέσης ήταν το μεγάλο εμπόδιο την δεύτερη μέρα στερώντας ταυτόχρονα μια ακόμη μεγάλη διάκριση από την πόλη μας.

Τέλος πολύ καλές οι παρουσίες του Ιωσηφίδη Βαγγέλη (4 βαθμοί) του Γυμνασίου Σιταγρών αλλά και της Γκουτιούδη Μαρίας (2 βαθμοί) του 8ου Δημοτικού Δράμας συμπλήρωσαν την εξαμελή άξια εκπροσώπηση της πόλης μας στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Τέσσερεις από τους παραπάνω σκακιστές ( Γκουτιούδη Κική και Ειρήνη, Πύρος Ανέστης και Ιωσηφίδης Γιώργος) θα συμμετάσχουν από 19 εως 23 Απριλίου στους τελικούς του ατομικών Νεανικών Πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν στα Χανιά της Κρήτης και όλη η σκακιστική οικογένια της Δράμας -και όχι μόνο - περιμένει τις νέες μεγάλες επιτυχίες που τα τελευταία χρόνια μας χαρίζει απλόχερα η νεολαία της πόλης μας.

Καλή επιτυχία λοιπόν σε όλους τους σκακιστές και τις σκακίστριες της πόλης μας από όλους τους Δραμινούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου