Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2003

Εκπληκτική η παρουσία των Δραμινών Σκακιστών στους αγώνες των νεανικών πρωταθλημάτων Αν.Μακεδονίας Θράκης

-Τέσσερεις προκρίσεις και πέντε παρουσίες στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2003 τον Απρίλιο στην Κρήτη.

Στην γειτονική πόλη της Καβάλας ξεκίνησαν στις 2 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 5 Ιανουαρίου οι προκριματικοί αγώνες των πρωταθλημάτων όλων των Νεανικών κατηγοριών Αν.Μακεδονίας Θράκης για το 2003.

Οι αγώνες αυτοί έγιναν με την έναρξη της χρονιάς μια και φέτος πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αφού τον Οκτώβριο μάλλον θα διεξαχθεί στη Χαλκιδική το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για τις ηλικίες από 10 μέχρι 18 χρόνων και φυσικά θα λάβουν μέρος εκεί και όλοι οι Ελληνες Πρωταθλητές και Πρωταθλήτριες.

Οι συμμετοχές στο φετινό Πρωτάθλημα Αν.Μακεδονίας Θράκης ήταν 88 (σε έξι κατηγορίες αγοριών και τέσερες κατηγορίες κοριτσιών) πολύ περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά παρά τις δυσκολίες μετακίνησης λόγω των γιορταστικών ημερών αποδεικνύοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο ότι το σκάκι αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια. Αξιοσημείωτο είναι ότι δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι σκακιστές και σκακίστριες που ανήκουν επίσημα στους δέκα σκακιστικούς συλλόγους της περιφέριας Αν.Μακεδονίας-Θράκης και διεκδίκησαν 13 θέσεις πρόκρισης για τους τελικούς που θα γίνουν τον Απρίλιο στα Χανιά της Κρήτης.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως στην Γενική Συνέλευση των συλλόγων που έγινε τις μέρες αυτές στην Καβάλα και στο παρασκήνιο των αγώνων έγινε γνωστό ότι υπάρχει έντονο το ενδιαφέρον για την δημιουργία δύο νέων συλλόγων στο νομό της Δράμας και συγκεκριμένα από τις περιοχές Παρανεστίου και Καλαμπακίου. Κάτι που φυσικά ήταν πολύ ευχάριστο για τους Δραμινούς μια που φαίνεται και έμπρακτα το μεγάλο ενδιαφέρον περισσότερων ανθρώπων τα τελευταία χρόνια για το σκάκι.

Στον αγωνιστικό τομέα τώρα η Δράμα εκπροσωπήθηκε με 15 σκακιστές και σκακίστριες σε όλες τις κατηγορίες με σημαντικές επιτυχίες και φέτος αλλά και πέρνοντας τουλάχιστον τέσσερες (Ιωσηφίδης Γιώργος, Πύρος Ανέστης, Γκουτιούδη Ειρήνη, Ιωσηφίδου Ευαγγελία) από τις 13 προκρίσεις που δίνονται στην περιφέρειά μας. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι συμμετοχή στους τελικούς θα έχει και η Γκουτιούδη Κική η οποία μετά από έξι συνεχείς χρονιές έχασε την πρώτη θέση από την αδελφή της Ειρήνη.

Στην κατηγορία των παίδων μέχρι 16 χρόνων πρώτος ο Ιωσηφίδης Γιώργος του Σ.Φ.Γ.Τ Δράμας με 6,5 βαθμούς σε 7 αγώνες σε μια δύσκολη κατηγορία.

Στην κατηγορία μέχρι 14 χρόνων δεύτερος ο Πύρος Ανέστης του Γαλαξία Δράμας με 5,5 βαθμούς σε 7 αγώνες επιβεβαιώνοντας την καλή αγωνιστική του κατάσταση τον τελευταίο καιρό.

Πρώτη θέση στα κορίτσια μέχρι 10 χρόνων η Ιωσηφίδου Ευαγγελία του Σ.Φ.Γ.Τ Δράμας με 4 βαθμούς σε 6 αγώνες.

Τέλος στην κατηγορία των νεανίδων πρώτη θέση από την Γκουτιούδη Ειρήνη του Γαλαξία Δράμας με 4,5 βαθμούς σε 5 αγώνες (μία μόνο ισοπαλία με την αδελφή της την Κική) δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι από φέτος και μετά από έξι χρόνια αμφισβητείτε πιά η πρώτη θέση στις Νεανίδες.

Εκτός όμως από τις παραπάνω επιτυχίες-προκρίσεις είχαμε και άλλες σημαντικές διακρίσεις για τους Δραμινούς.

Δεύτερη θέση από την Γκουτιούδη Κική στις νεανίδες αλλά και δεύτερη θέση από την Γκουτιούδη Μαρία του Γαλαξία για κορίτσια μέχρι 10 χρόνων.

Στα αγόρια μέχρι 8 χρόνων ο Σαλπιστής Κώστας του Γαλαξία με 4 βαθμούς σε 5 αγώνες ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τους δύο Καβαλιώτες αντιπάλους του αλλά στους αγώνες μπαράζ που ακολούθησαν κατετάγει τρίτος αλλά έδειξε και αυτός ότι το μέλλον του ανήκει.

Το 2003 άρχισε λοιπόν με σημαντικές επιτυχίες για το σκάκι της Δράμας και πιστεύουμε να συνεχιστούν μια και η χρονιά αυτή περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις και στην Δράμα αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα.

Ευχόμαστε λοιπόν σε όλους Καλή Επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου