Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2002

Ρουά-Ματ από τρείς Δραμινούς Σκακιστές

στους αγώνες των νεανικών πρωταθλημάτων Αν.Μακεδονίας Θράκης

-Προκρίθηκαν στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2002

Στην γειτονική πόλη της Καβάλας ξεκίνησαν στις 2 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 5 Ιανουαρίου τα πρωταθλήματα όλων των Νεανικών κατηγοριών για το 2002.

Οι αγώνες αυτοί έγιναν με την έναρξη της χρονιάς μια και φέτος πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αφού τον Οκτώβριο θα διεξαχθεί στη Κρήτη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για τις ηλικίες από 10 μέχρι 18 χρόνων και φυσικά θα λάβουν μέρος εκεί και όλοι οι Ελληνες Πρωταθλητές και Πρωταθλήτριες.

Οι συμμετοχές στο φετινό Πρωτάθλημα ήταν 82 σε έξι κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών πολύ περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά παρά τις δυσκολίες μετακίνησης και των γιορταστικών ημερών αποδεικνύοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο αυτό που ξέρουν αρκετό καιρό τώρα οι άνθρωποι των Σκακιστικών συλλόγων όλης της χώρας. Ότι δηλαδή το σκάκι αναπτύσσεται με εκπληκτικούς ρυθμούς στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι διοργανωτές ήταν αδύνατο να δεχτούν περισσότερες συμμετοχές λόγω του ότι ο χώρος της διοργάνωσης δεν επαρκούσε για περισσότερες συμμετοχές.

Στον αγωνιστικό τομέα τώρα η Δράμα εκπροσωπήθηκε με 17 σκακιστές και σκακίστριες σε όλες τις κατηγορίες με σημαντικές επιτυχίες και φέτος.

Στην κατηγορία των νεανίδων πρώτη η Γκουτιούδη Κική μέχρι πέρσι σκακίστρια του Γαλαξία Δράμας που από φέτος ανήκει στον Σ.Ο.Καβάλας επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την απόλυτη κυριαρχία της στην περιοχή της Αν.Μακεδονίας-Θράκης αλλά και το ότι δίκαια συμπεριλαμβάνεται αυτή την στιγμή μεταξύ των κορυφαίων Ελληνίδων σκακιστριών στην κατηγορία της. Χαρακτηριστικό είναι ότι κερδίζει στο παραπάνω πρωτάθλημα την πρώτη θέση στις κατηγορίες της τα τελευταία έξι χρόνια συνεχώς. Η Κική τέλειωσε τους αγώνες αήττητη φέρνοντας μόνο μια ισοπαλία με την αδελφή της την Ειρήνη Γκουτιούδη η οποία κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατηγορία αυτή.

Σε όλες τις άλλες κατηγορίες έγιναν σκληρές μάχες και ένας άλλος σκακιστής του Γαλαξία Δράμας έκανε την μεγάλη έκπληξη για όσους δεν τον γνώριζαν.

Ο Πύρος Ανέστης στην κατηγορία των παμπαίδων πήρε ύστερα από σκληρή μάχη την πρώτη θέση με έξι νίκες και μια ισοπαλία σε επτά αγώνες, αποδεικνύοντας ότι ο Γαλαξίας Δράμας είναι μια αστείρευτη πηγή παραγωγής νέων αστέρων.

Οι δύο παραπάνω παίρνουν αυτόματα την πρόκριση για τους τελικούς αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα γίνουν τον Απρίλιο αλλά πιθανότατα την πρόκριση κερδίζει και ο σκακιστής του ΣΦΓΤ Δράμας Σολοϊμετζίδης Κώστας που κατέλαβε την δεύτερη θέση στην κατηγορία των Παίδων ισοβαθμώντας όμως στην πρώτη θέση με τον Νταβιντένκο Χρήστο της Καβάλας. Την πρώτη θέση έχασε μετά από αγώνες μπαράζ μετά το τέλος των αγώνων αλλά στις περιπτώσεις αυτές την πρόκριση παίρνουν μάλλον και οι δύο σκακιστές.

Το 2002 άρχισε λοιπόν με σημαντικές επιτυχίες για το σκάκι της Δράμας και πιστεύουμε να συνεχιστούν μια και η χρονιά αυτή περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις και στην Δράμα αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα.

Στις 27 Ιανουαρίου οι δύο σύλλογοι της πόλης μας είναι προσκεκλημένοι στο καθιερωμένο πλέον τουρνουά που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την ΧΑΝ Θεσσαλονίκης ενώ ακολουθεί το Μαθητικό Πρωτάθλημα Δράμας που θα είναι και προκριματικοί για το Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα 2002. Φυσικά μετά τον Απρίλιο οι διοργανώσεις είναι πολλές και οι υποχρεώσεις των δύο συλλόγων ακόμη περισσότερες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου