Δευτέρα 28 Μαρτίου 2005

Tελική φάση του 17ου Πανελλήνιου Μαθητικού Πρωταθλήματος Σκάκι 2005

Δύο σημαντικές διακρίσεις με την Ειρήνη Γκουτιούδη και τον Ανέστη Πύρο

Ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε το τριήμερο από τις 25 έως 27 Μαρτίου στην Ερέτρια της Εύβοιας η τρίτη και τελευταία φάση του 17ο Πανελλήνιου Μαθητικού Πρωταθλήματος Σκάκι 2005.
Η Δράμα για μια ακόμη χρονιά εκπροσωπήθηκε με απόλυτη επιτυχία από τέσσερις μαθητές και τρεις μαθήτριες σε μια τελική φάση ενός Πανελληνίου Πρωταθλήματος που η πρώτη φάση του ξεκίνησε στην Δράμα στις 20 Φεβρουαρίου συνεχίστηκε στην Καβάλα με την δεύτερη φάση μετά μια εβδομάδα και ολοκληρώθηκε στην Ερέτρια με την συμμετοχή 570 μαθητών από όλη την Ελλάδα.
Αν και η εμφάνιση όλων των παιδιών ήταν πολύ καλή ξεχώρισαν οι πολύ σημαντικές επιτυχίες της Ειρήνης Γκουτιούδη του 4ου Λυκείου Δράμας και του Ανέστη Πύρου του 6ου Γυμνασίου Δράμας.
Η Ειρήνη Γκουτιούδη κατέκτησε την δεύτερη θέση στα κορίτσια του Λυκείου (39 συμμετοχές) χάνοντας την πρώτη θέση για μισό μόνο βαθμό. Μια σημαντική επιτυχία γιατί με την εμφάνισή της αυτή στην δυσκολότερη κατηγορία του Πρωταθλήματος των Λυκείων επιβεβαίωσε ότι συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες Ελληνίδες σκακίστριες της ηλικίας της.
Εκτός από την διάκριση αυτή που λίγο πολύ ο σκακιστικός κόσμος της Δράμας την περίμενε η παρουσία του άλλου Δραμινού σκακιστή του Γαλαξία Δράμας του Πύρου Ανέστη ήταν μια από τις σημαντικότερες για το Δραμινό Σκάκι τα τελευταία χρόνια. Ο Πύρος ισοβάθμησε στην τρίτη θέση με άλλους τρεις συμμαθητές του στην κατηγορία των Γυμνασίων αλλά με τα κριτήρια της ισοβαθμίας πήρε τελικά την έκτη θέση (46 συμμετοχές) επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό την συνεχή του άνοδο τα τελευταία χρόνια.
Οι υπόλοιποι Δραμινοί είχαν όλοι τους μια πολύ καλή παρουσία δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι το Δραμινό Σκάκι θα συνεχίσει τα επόμενα χρόνια τις πολύ σημαντικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων στις μικρές κυρίως ηλικίες.
Ο Ιωσηφίδης Γιώργος με 4,5 βαθμούς ο Ιωσηφίδης Βαγγέλης με 4 βαθμούς η Τσαουσίδου Μίνα με 4 βαθμούς , ο Σαλπιστής Κώστας με 4 βαθμούς καταλαμβάνουν πολύ καλές θέσεις στις τελικές βαθμολογίες, αλλά και η Γκουτιούδη Μαρία με 2 βαθμούς συμπλήρωσαν τις δύο παραπάνω διακρίσεις αλλά και την πολύ καλή παρουσία της πόλης της Δράμας σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση ενός Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου