Τρίτη, 23 Απριλίου 2002

Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2002

- Πρώτη θέση από την Γκουτιούδη Ειρήνη

- Δεύτερη θέση από την Γκουτιούδη Κική

- Τρίτη θέση από τον Σοϊλεμετζίδη Κώστα

- Πολύ καλή η εμφάνιση των υπόλοιπων τεσσάρων Δραμινών σκακιστών

Διεξήχθη το Σάββατο και την Κυριακή 20 και 21 Απριλίου η τελική φάση του Πανελληνίου Μαθητικού Πρωταθλήματος Σκάκι 2002 με την συμμετοχή 410 μαθητών και μαθητριών από 43 Νομούς της Ελλάδος οι οποίοι προκρίθηκαν από τα τους δύο προηγούμενους προκριματικούς γύρους που είχαν ξεκινήσει τον Μάρτιο. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο ξενοδοχείο Σύμαντρο της Χαλκιδικής όπου φιλοξενήθηκαν πάνω από 1200 άτομα με την παρουσία πολλών εκπροσώπων από διαφόρους χώρους αλλά και με την παρουσία του υφυπουργού Παιδείας ο οποίος δεσμεύτηκε για πολύ σημαντικές καινοτομίες για τους αγώνες από την επόμενη σχολική χρονιά αλλά το σημαντικότερο ότι συζητείτε στο Υπουργείο Παιδείας η εισαγωγή του Σκακιού στα σχολεία της χώρας πράγμα το οποίο θα δώσει τεράστια ώθηση στο αντίστοιχο άθλημα το οποίο τα τελευταία χρόνια αναπτύσεται ραγδαία στη χώρα μας όπως φαίνεται και από τις διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων.

Στον αγωνιστικό τομέα τώρα η πόλη της Δράμας εκπροσωπείθηκε από τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια και όπως τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος δεν έλειψαν οι σημαντικές αγωνιστικές επιτυχίες και μάλιστα στις μεγάλες κατηγορίες δηλαδή στα Γυμνάσια και Λύκεια.

Στην Β' Γυμνασίου πρώτη στα κορίτσια η Γκουτιούδη Ειρήνη ενώ στην ίδια τάξη ο Σοϊλεμετζίδης Κώστας ήταν τρίτος στα αγόρια.

Στην ενιαία κατηγορία των Λυκείων η Γκουτιούδη Κική έχασε την πρώτη θέση στον έβδομο και τελευταίο γύρο και κατέλαβε τελικά την δεύτερη θέση στα κορίτσια.

Τέλος πολύ καλή η εμφάνιση του Πύρου Ανέστη και του Ιωσηφίδη Βαγγέλη στην Στ' Δημοτικού αλλά και των "μικρών" Σαλπιστή Κώστα στην Α' Δημοτικού και Γκουτιούδη Μαρία στην Β' Δημοτικού.

Τέλος θα πρέπει να θυμίσουμε ότι μέρος των εξόδων διαμονής των επτά μαθητών και μαθητριών της πόλης μας υποσχέθηκε να καλύψει η Νομαρχία Δράμας.

Βέβαια το Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι τελείωσε αλλά το επόμενο Σάββατο ξεκινούν στο Ρέθυμνο της Κρήτης τα Ατομικά νεανικά Πρωταθλήματα της χώρας μας που είναι ταυτόχρονα αγώνες πρόκρισης για το Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 2 Μαϊου.

Χαρακτηριστικό των αγώνων αυτών είναι ότι θα μεταδίδονται σε όλο τον κόσμο καθημερινά μέσω του Internet και χορηγός επικοινωνίας των αγώνων και των παράλληλων εκδηλώσεων είναι το Mega. Στους αγώνες αυτούς θα παραβρεθεί και θα δώσει αγώνες επίδειξης ο επί σειρά ετών διεκδικητής του Παγκόσμιου Τίτλου Βίκτωρ Κορτσνόϊ.

Η πόλη μας θα εκπροσωπηθεί από τους Σοϊλεμετζίδη Κώστα στους παίδες τον Πύρο Ανέστη στους παμπαίδες και τις Γκουτιούδη Κική και Γκουτιούδη Ειρήνη στην κατηγορία των κορασίδων οι οποίοι και έχουν προκρηθεί μετά από σκληρές μάχες που γίναν τον Ιανουάριο του 2002.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου