Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Τι είναι το Μπρίτζ

Ο Γαλαξίας Δράμας 18 χρόνια μετά την ίδρυσή του εκτός του Σκακιστικού τμήματος που λειτουργεί συνεχώς με μεγάλη επιτυχία δημιούργησε πρόσφατα μετά απο απαίτηση αρκετών Δραμινών ένα νέο τμήμα. 
Το τμήμα αγωνιστικού Μπρίτζ και συγχρόνως γράφτηκε στα μητρώα της Ελληνικής Ομοσπονδίας αγωνιστικού Μπρίτζ.
Δείτε λοιπόν τί είναι το Μπρίτζ και αν σας ενδιαφέρει επικοινωνήστε με τα μέλη του συλλόγου μας

Τι είναι το Μπρίτζ

Το μπριτζ (εκ του ρωσικού όρου biritch), είναι ένα ομαδικό πνευματικό παιχνίδι που παίζεται με τράπουλα από δύο ζεύγη παικτών που κάθονται μεταξύ τους αντικρυστά. Ο παράγοντας της τύχης στο μπριτζ είναι μικρός.
Διεξάγονται αγωνιστικές ημερίδες αλλά και Πανελλήνια πρωταθλήματα, Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και, μία φορά κάθε 4 χρόνια, ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα που παλαιότερα ονομαζόταν Ολυμπιάδα του Μπριτζ. Σήμερα δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση του όρου. Το μπριτζ προτάθηκε ως άθλημα επίδειξης σε χειμερινούς Ολυμπιακούς Aγώνες (μαζί με το σκάκι) .
Το μπριτζ είναι το μαζικότερο παιχνίδι στον κόσμο, και αυτό είναι γραμμένο στο βιβλίο του Γκίνες, δεδομένου ότι διεξάγονται αγώνες που ξεπερνούν σε συμμετοχή τους 100.000 παίκτες. Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν εγγεγραμμένοι σε σωματεία πάνω από 700.000 παίκτες σε 120 περίπου χώρες
Στην Ελλάδα υπάρχουν 3.000 εγγεγραμμένοι αθλητές με αγωνιστικό δελτίο και διοργανώνονται ετησίως πάνω από 3.000 αγωνιστικές ημερίδες. Το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξήχθη το 1965 στην Αθήνα. Το αγωνιστικό μπριτζ στην Ελλάδα θεωρείται πνευματικό άθλημα. Υπάρχουν αθλητές του μπριτζ, αθλητικά Σωματεία του μπριτζ, Ομοσπονδία του μπριτζ και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ, που είχε ιδρυθεί νωρίτερα την ίδια χρονιά και αναγνωρίστηκε από την Γ.Γ. Αθλητισμού το 1975.
Στην Ελλάδα υπάρχουν 33 όμιλοι μπριτζ, οι 17 από αυτούς στην Αθήνα, στους οποίους κάθε Οκτώβριο ξεκινάει σειρά μαθημάτων. Από τα πρώτα κιόλας μαθήματα, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν άτομα κάθε ηλικίας, οι μαθητές αρχίζουν να παίζουν. Στην Ελλάδα σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία (Α.Ν. 258/20-10-1936, Υ.Αποφ. Δημ. Τάξης αριθμ. 10703/1947), το παίγνιο "μπριτζ" περιλαμβάνεται στα "τεχνικά παιγνίδια" και οχι στα τυχερά.
 Το αποτέλεσμά του βασίζεται κυρίως στη τεχνική δεινότητα των παικτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου