Σάββατο, 2 Μαΐου 2009

Πρωτάθλημα Α΄Εθνικής 2009

Πριν από δυόμιση περίπου χρόνια και επίσημα στη συνέλευση της ΕΣΣΑΘΜ αλλά και ανεπίσημα (όσοι παρακολουθείτε τα σκακιστικά forums ανατρέξτε) έλεγα ότι ένα πρώτο τεράστιο διοικητικό λάθος ήταν η απόφαση αναστολής του Πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής του 2007.

Ήταν μια μορφή διαμαρτυρίας άστοχη αλλά και επικίνδυνη για το προφίλ του αθλήματος στον έξω χώρο.Πιστεύω όλοι να θυμάστε και την αντίδραση του υφυπουργού και την απαξιωτικές κρίσεις του απέναντι στο χώρο μας αλλά ακόμη και αν κάποιος είδε κάποιο όφελος από την κίνηση αυτή ας μας το πεί να το καταλάβουν και οι υπόλοιποι.

Πιστεύω ότι αυτές τις μέρες βλέπουμε και διαισθανόμαστε το δεύτερο μεγάλο λάθος.

Τον τρόπο διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος.Η γνώμη μου αυτή διατυπώθηκε από την πρώτη ημέρα ανακοίνωσης του σημερινού συστήματος .

Και στην τελευταία συνέλευση της ΕΣΣΑΘΜ μεταξύ άλλων ανέφερα ότι στους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Οι γραμμές αυτές γράφονται μετά την κλήρωση του τελευταίου γύρου και μια μέρα ΠΡΙΝ γίνει η τελευταία αγωνιστική.Αυτή την ώρα πιστεύω ότι αύριο θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Ας ελπίσουμε ότι κάνω λάθος και δεν διαισθάνομαι σωστά του τι συμβαίνει μια που είμαι μακριά από τον χώρο αγώνων.

Άλλωστε η πρώτη σοβαρή παρενέργεια ήρθε πριν ξεκινήσουν οι αγώνες με την απουσία κορυφαίου Έλληνα σκακιστή που πιστεύω ότι έχει σχέση και με τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματοςΑλλά ότι και να λέω κάντε όλοι σας μια απλή σκέψη.

Πάρτε τις δέκα πρώτες ομάδες της βαθμολογίας.Πέστε ότι οι συνθέσεις ήταν εξαμελείς με ελεύθερη σύνθεση (και με αυτούς που έχουν στην δύναμή τους)Και κάντε ένα πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής.Αναλογιστείτε την ποιότητα αυτού του Πρωταθλήματος την προβολή του αλλά και τα οφέλη που θα είχαν οι επαγγελματίες σκακιστές που θα συμμετείχαν.

Και φυσικά η Ομοσπονδία θα μπορούσε άμεσα να καλύψει όλα τα έξοδα των Ομάδων αλλά και να περισσέψουν χρήματα για την ανάπτυξη !!!! Όπως καταλαβαίνεται ίσως όλοι θα ήταν κερδισμένοι !!!

Και πολύ φοβάμαι ότι το λάθος αυτό θα έχει περισσότερες παρενέργειες στο επόμενο Πρωτάθλημα του χρόνου.

Και ελπίζω να κάνω λάθος και αύριο να είναι όλοι ευχαριστημένοι από το πρωτάθλημα που τελειώνει.Αν δεν γίνει αυτό ας προβληματιστούν τουλάχιστον κάποιοι για το πού πάμε που βρισκόμαστε και τι θέλουμε τέλος πάντων … Με την ελπίδα ότι κάποιοι θα ακούσουν και θα κρίνουν και λιγότεροι θα προσπαθήσουν να γελοιοποιήσουν τις παραπάνω επισημάνσεις (όπως παλαιότερα …) καληνυχτίζω.

Γκουτιούδης Ζήσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου