Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2004

Νεανικά πρωταθλήματα Αν.Μακεδονίας-Θράκης 2004

Τρείς πρώτες μια δεύτερη και μια τρίτη θέση ο απολογισμός

των Δραμινών Σκακιστών

στους αγώνες των νεανικών πρωταθλημάτων Αν.Μακεδονίας-Θράκης 2004

-Τρείς προκρίσεις στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2004

-Ξεπεράστηκε το πρόβλημα συμμετοχής της Ειρήνης Γκουτιούδη που φέτος μεταγράφηκε στον σύλλογο του Ηρακλείου της Κρήτης

Στην γειτονική πόλη της Καβάλας ξεκίνησαν στις 2 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου οι προκριματικοί αγώνες των πρωταθλημάτων των Νεανικών κατηγοριών Αν.Μακεδονίας Θράκης για το 2004, για αγόρια και κορίτσια στις κατηγορίες από 8 έως 16 χρόνων για τους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο μάλλον στην Χαλκιδική.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα είχαν διεξαχθεί οι προκριματικοί νέων-νεανίδων μέχρι 18 ετών μια και οι τελικοί στην κατηγορία αυτή έχουν ήδη ξεκινήσει. Στην κατηγορία αυτή αισθητή ήταν η απουσία της Κικής Γκουτιούδη η οποία φέτος απέχει από όλους σχεδόν τους αγώνες λόγω των σχολικών της υποχρεώσεων στην τελευταία τάξη του Λυκείου. Συμμετείχαν όμως δύο Δραμινοί σκακιστές ο Γιώργος Ιωσηφίδης και ο Κώστας Σοϊλεμετζίδης ο οποίος μάλιστα κατέλαβε την πρώτη θέση παίρνοντας ταυτόχρονα και την πρόκριση για τους τελικούς της Αθήνας. Στους αγώνες αυτούς που ολοκληρώθηκαν σήμερα ο Δραμινός σκακιστής κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση με 4,5 βαθμούς κατέλαβε την 12η θέση μεταξύ 24 σκακιστών (διεκδικώντας μέχρι τέλος θέση ακόμη και στην πρώτη τριάδα) .

Στους προκριματικούς τώρα των υπόλοιπων κατηγοριών η Δράμα συμμετείχε με 10 σκακιστές και σκακίστριες κερδίζοντας δύο πρώτες θέσεις και τις προκρίσεις ταυτόχρονα με την Μαρία Γκουτιούδη του Γαλαξία Δράμας στα κορίτσια μέχρι 10 χρονών και την Ειρήνη Γκουτιούδη στα κορίτσια μέχρι 16 χρονών. Στην κατηγορία αυτή αρχικά εμφανίστηκε το πρόβλημα συμμετοχής της Δραμινής σκακίστριας η οποία θα αγωνίζεται φέτος στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής με την ομάδα του Ηρακλείου της Κρήτης όπου μεταγράφηκε, και την συμμετοχή της στον προκριματικό όμιλο της Αν.Μακεδονίας-Θράκης αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση των Σωματείων εκτιμώντας με τον τρόπο αυτό την πολύχρονη προσφορά της στην περιφέρειά μας αλλά και στο Ελληνικό σκάκι γενικότερα.

Στα αγόρια μέχρι 14 χρόνων ο Ανέστης Πύρος του Γαλαξία Δράμας μετά από εξαιρετική εμφάνιση ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον αντίπαλό του από την Ξάνθη αλλά έχασε την πρώτη θέση με τα κριτήρια ισοβαθμίας που ισχύουν και θα είναι ο πρώτος επιλαχών για τις προκρίσεις στους τελικούς του Ιουνίου.

Επίσης θέση στην πρώτη τριάδα κατέλαβε η Καϊκτσόγλου Μαρία του Σ.Φ.Γ.Τ Δράμας στα κορίτσια μέχρι 14 χρόνων ενώ όλοι οι υπόλοιποι Δραμινοί που συμμετείχαν έκαναν ικανοποιητική εμφάνιση και είχαν καλή σειρά στις τελικές βαθμολογίες.

Επόμενες διοργανώσεις που συμμετέχουν οι Δραμινοί σύλλογοι είναι το Κύπελλο Ελλάδος που ξεκινά στις αρχές Φεβρουαρίου και το Σχολικό Πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει με την πρώτη φάση του στο Νομό Δράμας στα τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου