Σάββατο 26 Απριλίου 2003

Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα Σκάκι 2003

-Εκπληκτική εμφάνιση και δεύτερη θέση στην Ελλάδα από την

Δραμινή σκακίστρια Γκουτιούδη Κική

-Εκατομμύρια μάτια απ’ όλο τον κόσμο παρακολούθησαν ζωντανά από την Κρήτη την συγκλονιστική προσπάθεια της Δραμινής σκακίστριας!!

Στα Χανιά της Κρήτης ξεκίνησαν το Σάββατο 19 Απριλίου και ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 24 Απριλίου οι αγώνες της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλήματος Σκάκι για αγόρια και κορίτσια από 10 μέχρι 20 χρονών.

Μεταξύ των 308 συμμετοχών απ’ όλη την Ελλάδα υπήρχαν και επτά συμμετοχές από την πόλη της Δράμας που όπως πάντα τα τελευταία χρόνια έκαναν αισθητή την παρουσία τους σε όλες τις κατηγορίες αλλά πολύ περισσότερο στις μεγάλες ηλικίες όπου και το ενδιαφέρον ήταν αυξημένο μια και υπήρχε για τους νικητές η πριμοδότηση μορίων για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια της χώρας μας.

Οι αγώνες παρουσίασαν τεράστιο ενδιαφέρον και οι κρισιμότεροι από αυτούς μεταδιδόταν απ’ ευθείας σε όλο τον κόσμο μέσω του Internet. Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές η ιστοσελίδα των αγώνων ΄΄βούλιαξε΄΄ κυριολεκτικά στη διάρκεια των αγώνων.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στην κατηγορία των κορασίδων όλοι οι αγώνες των δύο Δραμινών σκακιστριών της Κικής και της Ειρήνης Γκουτιούδη μεταδόθηκαν απ’ ευθείας σ’όλο τον κόσμο μια και παρουσίασαν τεράστιο ενδιαφέρον.

Χαρακτηριστικό του μεγάλου ενδιαφέροντος των αγώνων είναι ότι στην Κρήτη βρέθηκαν πολλοί Ελληνες Πρωταθλητές αλλά το μεγάλο όνομα που βρέθηκε στην Κρήτη και παρακολούθησε τους αγώνες ήταν η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γυναικών στο Σκάκι η Κινέζα Zhu Chen μαζύ με τον προπονητή της Μodiahki αρχηγό της ισχυρής ομάδας του Κατάρ.

Συγκλονιστική ήταν λοιπόν η μάχη στις κορασίδες μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο των αγώνων με τα βλέμματα όλων αυτών αλλά και εκατομμυρίων άλλων μέσω του διαδικτύου στραμμένα πάνω στις σκακιέρες των 12 κοριτσιών που διεκδίκησαν το φετινό Πρωτάθλημα.

Δεύτερη θέση με 5,5 βαθμούς για την Γκουτιούδη Κική από την Δράμα μια πολύ μεγάλη διάκριση αλλά και η παραδοχή από όλους ότι έκανε την καλύτερη εμφάνιση στην μέχρι τώρα καριέρα της και ότι της άξιζε η πρώτη θέση η οποία χάθηκε για μισό μόνο βαθμό.

Η Ειρήνη Γκουτιούδη στην ίδια κατηγορία με 4 βαθμούς κατέλαβε την πέμπτη θέση με πολύ καλά αποτελέσματα αλλά και αυτή χωρίς να έχει την τύχη με το μέρος της.